My Drive in Life: vernieuwende life skills training, ontdek jouw drive in life

De training is ontstaan in Nairobi waar ik vanaf mijn 17de al kom en elke keer weer word verrast door de positiviteit en dankbaarheid die ik bij jongeren in de sloppenwijken van Nairobi zie. Gemotiveerd in wat ze willen en groots in hun dromen, ondanks dat de mogelijkheden om ze te realiseren beperkt zijn. Het contrast met onze westerse wereld is niet te missen. Waar de mogelijkheden oneindig lijken, maar we vaak niet goed weten wie we zijn en wat we willen. Waar we tegen burn-outs aanlopen en ons vaak moe en onrustig voelen.

environment binnen
DSC_0006

Ik verzamelde de levensverhalen van de jongeren die ik sprak en ontdekte dat de jongeren in Mathare, een sloppenwijk in Nairobi, negen motivatiebronnen delen die hen helpen om zich goed te voelen. Gelukkig te zijn. Die negen motivatiebronnen zijn universeel, voor elk mens hetzelfde, en wanneer je daar inzicht in krijgt helpen ze je jóuw drive te bepalen.

De negen motivatiebronnen

My Drive in Life is een training waarbij we werken aan bewustwording, het vergroten van zelfkennis, inzicht in kwaliteiten en je identiteit. Dit doen we door het ontdekken van de werking van onze gedachten in relatie tot gevoelens. Een ander belangrijk onderdeel is het omzetten van levenservaring naar levenslessen. Eén van de motivatiebronnen is ‘ingrijpende levenservaringen’. Het viel me op dat alle jongeren die ik interviewde in de over zeer ingrijpende zaken praatten, maar hier heel veel kracht uit haalden. Ze vertelden over de lessen die ze ervan hadden geleerd en hoe ze hierdoor gemotiveerd werden om het anders te doen, zoals een carrière in het onderwijs of politiek na streven. Om wat te betekenen voor de volgende generatie, om verandering door te voeren. Het herkennen van je eigen levenslessen en daar motivatie uithalen is één van de onderdelen van de My Drive in Life methode.

Meer weten over de negen motivatiebronnen?
> Download hier het gratis E-book van My Drive in Life

De methode: interactieve groepstraining

My Drive in Life is een interactieve methode met inspirerend werkmateriaal. We gaan niet alleen zitten en luisteren, maar zetten je vooral aan het denken en in beweging, zowel geestelijk als lichamelijk. Het gaat in deze training over levensvaardigheden: life skills. Inzicht krijgen in jezelf om vaardig met het leven om te kunnen gaan. In deze training wordt er een veilige ruimte gecreëerd door facilitators, waarin ieder zich op zijn gemak voelt om te kunnen delen en leren. De training stimuleert mensen van verschillende leeftijden, culturen, achtergronden en landen om te leren van jezelf, elkaar en van het leven. In het dagelijkse leven zoeken we vaak de mensen op die op ons lijken. Waarmee we het eens zijn. Juist de ontmoeting met anderen, andersdenkenden en andere culturen, maakt dat er een leermogelijkheid ontstaat om je wereld te vergroten, tot nieuwe inzichten te komen.

Meer informatie over de workshop van My Drive in Life?
> Lees hier meer informatie