Mijzelf voorstellen

Het is mijn passie om met mensen te werken. Aandacht te schenken aan levensvaardigheden zoals vertrouwen, ontspanning en vernieuwing. Vanuit een grote nieuwsgierigheid naar mensen en het leven hier op aarde ben ik in het sociale werkveld begonnen. Wat drijft ons? Wie zijn wij? Wat maakt de ene mens dankbaar en gelukkig en de andere ziek en ongelukkig?

Ik ontdekte tijdens mijn opleiding een grote passie in het werken met groepen jongeren die ‘uitvallen’ binnen het onderwijs. Dankzij de ervaringen in het werk met deze doelgroep voelde ik een grote drive voor vernieuwing van het onderwijs. Met ‘My Drive in Life’ heb ik deze drive vormgegeven. Deze training gaat verder dan het vernieuwen van onderwijs. Er worden ook buiten het onderwijs mensen mee geïnspireerd om hun hart te volgen, om naar elkaar te leren luisteren en inzicht te krijgen in levensvaardigheden. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst en de verbinding die ‘My Drive in Life’ zal brengen bij verschillende groepen mensen en leeftijden van verschillende continenten.

“Life itself is the greatest gift"

Ik vind het heerlijk om in mijn andere passie – Yin Yoga – lessen (vorm) te geven in combinatie met informatie en technieken over zelfherstellende vermogens en heling. En, om naast docent, ook student te zijn en te blijven. Om zelf te blijven leren verstillen en vertragen in het leven. Een groot goed in de westerse wereld waarin zoveel gericht lijkt te zijn op prestatie met veel stress als gevolg. En een grote boosdoener als het gaat over immuniteit en gezondheid.

Mijn naam is Nelleke Nijhuis en ik geef vorm aan mijn werkzaamheden door mijn passies te delen en mijn hart te volgen en bovenal gewoon mezelf te zijn. Ik hoop je daarmee te kunnen inspireren hetzelfde te doen.

Achtergrond/opleidingen:

  • Bivag (Sneek) Assisted Yin & Yin Medicine 1 
  • Dinant Hengeveld (Hengelo), Tenen lezen
  • Bivag (Sneek), Module 1, Module 2, Module 3 
  • Centrum voor Mindfulness Amsterdam, Basisopleiding Mindfulnesstrainer
  • Oplossingsgericht werken & coachen, ROC van Twente 
  • Training ‘Leefstijl’ ROC van Twente 
  • Training Studieloopbaanbegeleiding ROC van Twente
  • Windesheim Zwolle, BVE (Beroeps Volwassenen Educatie)
  • Saxion Hogeschool Enschede, Sociaal Pedagogische Hulpverlening
CRKBO_Docent
over-nelleke